Wintersportspullen kopen of huren?

Is het handig om je ski’s of snowboard te kopen of kan je ze beter huren? Dit is een lastige vraag voor veel mensen die op wintersport gaan. Het antwoord is afhankelijk van hoe vaak je op wintersport gaat. Ga je voor de eerste keer? Dan kun je natuurlijk het beste huren. Ga je elk jaar de piste op? Dan kun je beter je eigen materialen kopen. Maar wat als je hier tussenin zit? Na het lezen van deze blog weet je precies waar je voor moet kiezen.

Beginnende wintersporters

Je kunt het beste je wintersportmaterialen huren wanneer je voor de eerste keer op wintersport gaat. Je weet immers nog niet of wintersport echt wat voor je is. Het is zonde om je spullen te kopen als je deze na één vakantie nooit meer gebruikt. Bedrijven die ski’s en snowboards verhuren weten het juiste advies te geven welke uitrusting het beste bij jou past. Omdat je nog veel moet leren is het bijvoorbeeld makkelijker om flexibele skischoenen aan te hebben. Je uitrusting moet natuurlijk bij jouw skiniveau passen, dus laat je hierin goed adviseren!

Gevorderde wintersporters

De gevorderde wintersporter kiest natuurlijk voor het aanschaffen van wintersportspullen. Wanneer je regelmatig (minstens een keer per jaar) op wintersport gaat, is het voordeliger om je spullen te huren. Ook heb je ruime keuze uit materiaal.

Twijfel over kopen of huren

Je hebt al een enkele keer geskied of gesnowboard en vond je het ontzettend leuk. Je gaat alleen niet jaarlijks op wintersport, omdat dit misschien een te grote kostenpost is voor je. Als je niet regelmatig op wintersport gaat, kun je beter je spullen huren. Dit heeft namelijk een paar grote voordelen ten opzichte van kopen.

  • Als je ski’s of snowboards koopt, moet je deze ook vervoeren naar je bestemming. Hiervoor moet je wintersport dakdragers voor op je auto aanschaffen. De aanschaf van dakdragers is echter wel eenmalig.
  • Een voordeel van het huren is dat je elke jaar keuze hebt uit de nieuwste modellen.
  • Ook hoef je zelf geen onderhoudskosten te betalen.
  • Voor kinderen is het sowieso af te raden om wintersportspullen te kopen. Kinderen groeien vaak ontzettend hard en kunnen kleding en schoenen vaak toch maar één jaar aan.

    Je kunt ook flink op je kosten besparen door je skivakantie op het juiste moment te boeken. Let dus goed op in welke tijd je je wintersport boekt. Dit zijn de beste momenten om goedkoop op wintersport te kunnen gaan.