Ontdek de dolomieten

De Alpen kent iedere wintersporter waarschijnlijk al te goed, maar waarom zou je niet nog een klein stukje doorrijden? In het Italiaanse Zuid-Tirol liggen de Dolomieten, prachtige bergen met aantrekkelijke skigebieden voor wintersporters van ieder niveau.

De Dolomieten in Italië zijn UNESCO Werelderfgoed, wat wil zeggen dat het een beschermd gebied is vanwege haar prachtig en uniekheid. Toch zijn er diverse skigebieden waar je kunt genieten van dit prachtige gebied.

Dolomieten: top kwaliteit

De Dolomieten zijn een bekend skigebied, maar hebben nog niet de populariteit van gebieden in Frankrijk en Oostenrijk. Dat wil echter niet zeggen dat je minder goed kunt skiën in de Noord-Italiaanse bergen.

In tegendeel, je hebt in de Dolomieten een bijzonder grote kans op sneeuw over het algemeen.

Het sneeuwseizoen begint hier in het laatste weekend van november, maar op hogere plekken kun je vaak zelfs al in het begin van november de latten onderbinden. Ook in de vroege lente kun je hier vaak nog meer dan voldoende sneeuw vinden. Het mooie is: vanwege de weersomstandigheden is het vaak bijzonder goede sneeuw.

Mooie resorts en chalets in de dolomieten

De uitgestrekte bergketen is de thuis van diverse skigebieden, elk met hun eigen voor- en nadelen. De meest populaire en bekende gebieden zijn:

  • Kronplatz
  • Cortina d’Ampezzo
  • Alpe di Siusi
  • Alta Badia
  • Val di Fassa / Carrezza

Cortina d’Ampezzo is voor de meeste wintersporters het bekendste gebied, ook omdat men hier de Olympische Winterspelen van 1956 organiseerde. Verspreid door het gebied kun je nog enkele oude bouwwerken uit deze tijd vinden. Leuk voor een culturele uitstap als je even klaar bent met het skiën, snowboarden of wandelen.

Zoals we gewend zijn van de Italianen, vind je in de chalets en resorts van de Dolomieten vaak een bijzonder goede service met heerlijk Italiaans eten en gastvrije bewoners.

Leuk feitje is dat een groot deel van de plaatselijke bevolking Duits als eerste taal heeft. Verwacht echter geen vloeiende gesprekken in het Duits als je de taal spreekt, want het gaat om een bijzonder sterk dialect dat voor de gemiddelde Duitse spreker niet te verstaan is.