Noorwegen als sneeuw bestemming

Hoewel de meeste mensen al snel denken aan landen als Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland wanneer het aankomt op wintersport, is ook Scandinavië een goede optie. Noorwegen is rijk aan prachtige bergen met parelwitte pistes en perfecte sneeuw.

Het mooie is dat Noorwegen met name een populaire wintersportbestemming is voor Scandinaviërs, maar de grote meerderheid van de Europese toeristen naar de bekende landen vertrekken. Hierdoor is het op de Noorse pistes net een tikkeltje rustiger dan in de Alpen.

Prachtige skigebieden in Noorwegen

Het dunbevolkte, maar enorme Noorwegen heeft diverse skigebieden voor zowel beginnende als ervaren skiërs. De populaire skigebieden zijn:

  • Hemsedal
  • Geilo
  • Hafjell
  • Myrkdalen
  • Røldal

Er zijn echter nog een groot aantal andere gebieden waar je prachtig kunt genieten van mooie en uitgestrekte pisten. De meeste gebieden bevinden zich in het zuidelijke binnenland, doorgaans goed bereikbaar vanaf hoofdstad Oslo.

Hemsedal

Hemsedal is een dorpje met nog geen 2.000 inwoners, maar wel een populaire bestemming voor wintersport. Dat is niet voor niets, want de regio heeft ontzettend mooie pistes, wandelroutes en bovendien erg veel routes om te langlaufen, de nationale sport van Noorwegen.

Je bereikt Hemsedal per auto vanaf Oslo in enkele uren. In de regio vind je diverse resorts die van alle gemakken zijn voorzien.

Myrkdalen

Myrkdalen is een wintersportgebied dat in de buurt van de westkust ligt, vlakbij de studentenstad Bergen. Naast de mooie skigebieden, is dit ook een uitstekende uitvalsbasis voor andere attracties.

Zo ben je binnen een uur aan de westkust, maar ook bij één van de vele rivieren die richting zee lopen. Het gebied wordt gekenmerkt door prachtige bergen, fjorden en eindeloze bossen. Je voelt je in de regio in een totaal andere wereld.

Røldal

Røldal is één van de kleinere skigebieden van het land, maar wel een goede keuze.

Vanuit het kleine dorpje, dat bekend staat om haar oude, mooie kerk, kun je gebruik maken van pistes van verschillende niveaus.

Bovendien kun je vanuit Røldal een dagtrip ondernemen naar de Preikestolen, een majestueuze rots die uitsteekt over een dal en bovendien de meest bekende bezienswaardigheid van Noorwegen.